September 2021

Teledoc Dichter bij Tanja

 

Najaar 2007. Er duikt een video op van een jonge Nederlandse vrouw die zich heeft aangesloten bij de Colombiaanse guerrillabeweging de Farc. Ook haar dagboeken worden gevonden en in 15 talen gepubliceerd. Tanja Nijmeijer wordt groot nieuws in binnen- en buitenland.
Wat bezielt een meisje uit Twente om alle schepen achter zich te verbranden en zich bij een van de meest gewelddadige guerrillabewegingen ter wereld aan te sluiten?

Die vraag houdt ook filmmaker Leo de Boer bezig. Hij zoekt contact met de Nederlandse Liduine Zumpolle, Farc-deskundige en tevens de vrouw die de dagboeken van Tanja in de publiciteit bracht. Al tientallen jaren voert zij een eenzame strijd tegen de Farc in Colombia. De Boer besluit om met Liduine op zoek te gaan naar Tanja in Colombia.
En haar familie; hoe gaat die daar mee om? Met de moeder en de zus van Tanja voert De Boer indringende gesprekken over haar. Om tenslotte met hun samen een ultieme poging te doen om Tanja te bereiken en haar een helpende hand te reiken Maar wil Tanja die aannemen? K
an ze die nog aannemen?

Dichter bij Tanja is dinsdag 18 mei om 20.25 uur te zien op Nederland 2.
Deze Teledoc van Pieter van Huystee Film en de IKON is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO-fonds.


Bekijk hier de promo!