September 2021

The Dictator Hunter genomineerd voor European Film Award


The Dictator Hunter van Klaartje Quirijns is genomineerd voor een European Film Award in de categorie European Film Academy Documentary 2008 – Prix Arte. Voor de 21e keer presenteert de European Film Academy deze Europese Oscars als eerbetoon aan de Europese cinema.

In de documentaire The Dictator Hunter zien we hoe mensenrechtenactivist Brody zeven jaar lang jacht maakte op de ex–dictator van Tsjaad, Hissène Habré, die ervan wordt beschuldigd in de jaren tachtig duizenden landgenoten te hebben vermoord. De film volgt Brody in zijn pogingen om Habré, die een ongestoord luxe leven leidt in het buurland Senegal, berecht te krijgen.
Overigens maakte 15 september jl. de rechtbank in N"Djamena, de hoofdstad van Tsjaad, bekend dat Habré bij verstek ter dood is veroordeeld in N"Djamena.

De nominaties zijn gekozen door een comite bestaande uit Francine Brücher/Zwitserland, Cleas Danielsen/Duitsland, Jacques Laurent/België en Iikka Vehkalahti/Finland, in samenwerking met EFA en Arte.
The Dictator Hunter is 1 van de 10 genomineerden. Deze films zullen in Berlijn van 17 tot 19 oktober in een besloten screening worden vertoond aan een 3–koppige jury, waarna zij de winnaar zullen kiezen.
De uitreiking van de Awards vindt plaats in Kopenhagen op 6 december.

www.thedictatorhunter.com