September 2021

Bollywood Blues door publiek verkozen tot favoriete film

Dinsdagavond 17 februari is Bollywood Blues van regisseur Rishi Chamman in Filmhuis Den Haag tijdens de eerste aflevering van de reeks 'Cultuur & Cinema' door het publiek gekozen tot favoriete film en zo vastgesteld tot WereldFilmCanon.

In Bollywood Blues probeert de 23-jarige Monique de ideale dochter te zijn voor haar traditionele Hindoestaanse ouders. Wanneer haar vader wil dat zij na haar studie trouwt, raakt ze verscheurd tussen haar eigen toekomstdromen en die van hem.

Kosmopolis Den Haag organiseert vier filmavonden in Filmhuis Den Haag, waarbij steeds één cultuur centraal staat. Gisteravond vond de eerste filmavond plaats: de Hindoestaanse. Drie bekende gasten van Hindoestaanse afkomst presenteerden hun favoriete film waarvan ze denken dat wanneer mensen die film zien, ze ook meer zullen begrijpen van de betreffende cultuur. Na de presentaties was het de taak aan het publiek om te bepalen welke van de drie films diezelfde avond in de bioscoopzaal vertoond zou worden. De presentatie van Bollywood Blues door Sharmila Badloe was zo overtuigend dat een meerderheid van het publiek koos voor Bollywood Blues. De filmmaker Rishi Chamman en hoofdpersoon Monique Badloe waren hierbij aanwezig.

Bollywood Blues werd ook gekozen voor de WereldFilmCanon: een lijst van films die een indringende kijk geven op uiteenlopende culturen