September 2021

Start opnamen Tramontana

Regisseur Ramon Gieling en Pieter van Huystee Film & TV zijn in februari in Spanje begonnen met de opnamen van de speelfilm Tramontana. Een mythische vertelling waarin de Tramontana–wind, zich als een personage mengt in de liefde tussen een oude man en een jonge Catalaanse vrouw. Deze mysterieuze en angstaanjagende Tramontana–wind keert jaarlijks terug in het kustdorp Cadaqués en drijft de bewoners tot waanzin.

De opnamen vinden plaats in het dorpje Cadaqués, bekend als voormalige woonplaats van Salvador Dalí en haar teisterende Tramontana–wind.

De personages worden vertolkt door Spaanse acteurs, met in de hoofdrol Yohana Cobo, onderscheiden op het film festival van Cannes 2006 als 'Beste Actrice' in Volver waarin zij de dochter speelt van Penélope Cruz. Haar tegenspeler is Lluís Soler, succesvol acteur in Spanje en onlangs genomineerd voor de Gaudí Awards. De film wordt ondersteund door het Nederlands Fonds voor de Film in het kader van de kunstzinnige film, de Boeddhistische Omroep Stichting, het CoBO en Jan Heeremans Fonds. Dit najaar is de release in Nederland.

Klik hier voor de meest recente stills en setfoto's!