September 2021

Tramontana openingsfilm 29e Nederlands Film Festival

De speelfilm TRAMONTANA van regisseur Ramón Gieling is de openingsfilm van de 29e editie van het Nederlands Film Festival. De première vindt plaats op woensdagavond 23 september in de Stadsschouwburg van Utrecht. TRAMONTANA is volledig opgenomen in het noord Spaanse dorp Cadaqués. De hoofdrollen worden vertolkt door de in 2006 met een Gouden Palm bekroonde Spaanse actrice Yohana Cobo en haar tegenspeler Lluís Soler. Zij zullen beiden de première in Utrecht bijwonen.

TRAMONTANA, waarvoor Ramón Gieling zelf het scenario schreef, vertelt het verhaal van de scandaleuze liefde tussen de oudere Pepet Tremolls en de achttienjarige Rosa Campos de Amor tijdens de Franco dictatuur met een raadselachtige zelfmoord op kerstavond als slotakkoord. De mysterieuze Tramontana–wind mengt zich als een personage in de liefdesgeschiedenis, als een kwaadaardige vrouw zonder wie het leven geen enkele zin heeft.

Tegelijkertijd met de feestelijke première in de Stadsschouwburg van Utrecht presenteert het Nederlands Film Festival TRAMONTANA ook aan het publiek in meerdere Utrechtse bioscoopzalen. De kaartverkoop voor de publiekspremière gaat op 1 september van start via de festivalwebsite www.filmfestival.nl. Het 29e Nederlands Film Festival vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober 2009.

Wild Bunch brengt TRAMONTANA in Nederland uit. De film is vanaf 24 september 2009 in de bioscopen te zien.
Kijk voor meer informatie over de film op de TRAMONTANA webpage
Kijk voor meer informatie over het festival op www.filmfestival.nl