September 2021

Help Cyriaque Kouenou uit de documentaire HOME

 In november 2014 ging mijn film HOME in premiere, over de Ivoriaanse zanger en vluchteling Cyriaque Kouenou, die zich sinds 2010 in een uitzichtloze Odyssee langs leegstaande gebouwen door Nederland bevindt.

De film werd 3 februari jl. Door de HUMAN uitgezonden. 

Dinsdag 21 april jl. kreeg Cyriaque Kouenou te horen dat zijn oudste dochter Rita Kouenou (25) van een trap viel in haar huis in Ivoorkust. Met een gebroken rug is zij per ambulance naar de Intensive Care van het Centre Hospitalier Universitaire de Youpougon in Abidjan gebracht.

 

Daar bevindt zij zich nu, maar de artsen weigeren haar verder te behandelen als er geen garantie is voor enige betaling.

Met deze kennis starten we een actie om geld voor Rita Kouenou’s behandeling in te zamelen. 

In het huidige xenofobische klimaat ten aanzien van vluchtelingen ligt het voor de hand dit als een leugentje te zien. Niets is minder waar: Rita Kouenou ligt met zeer ernstig rugletsel in het ziekenhuis in Abidjan. De initiatiefnemers zijn bezig bewijs uit het ziekenhuis hier naar toe te krijgen.

Het geld van de donaties gaat naar Fischer Advocaten in Haarlem, opdat een ieder zeker kan zijn van een veilige bestemming.

In de stellige hoop en verwachting dat u wilt bijdragen. 

Stichting Derden Gelden

NL81RABO0113622457 

Contact: Ramon Maria Gieling

Ramongieling@gmail.com

Astrid Fischer

info@fischer.nl

Saran Fadika Tourefatimanatali@gmail.com