September 2021

Carmen meets Borat wint Golden Centaur!

De documentaire CARMEN MEETS BORAT van Mercedes Stalenhoef is onlangs bekroond met de 'Gouden Centaur' Grand-Prix op het Message to Man International Documentary, Short and Animated Film Festival in Sint Petersburg, Rusland. De 19e editie van festival vond plaats van 15 tot 22 juni 2009.

CARMEN MEETS BORAT ging in première tijdens het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) in november 2008 en was de Nederlandse Oscar–inzending in de categorie 'Best Feature Documentary Film'. De film ontving veel positieve kritiek van de internationale pers en werd vertoond op meer dan 25 filmfestivals wereldwijd, waaronder het Hot Docs Canadian International Documentary Festival, het International Documentary Film Festival Doc Aviv in Israël en het Los Angeles Film Festival in de Verenigde Staten.

In CARMEN MEETS BORAT wil Carmen niets liever dan haar Roemeense dorp Glod ontvluchten. De Britse komiek Sacha Baron Cohen ensceneerde er de fictieve Kazakhstaanse woonplaats van zijn typetje in de film BORAT, en zette de nietsvermoedende bewoners in als figuranten. Ze voelen zich belazerd, maar een Amerikaanse advocaat belooft genoegdoening. Door alle reuring wordt het voor Carmen steeds moeilijker haar dromen te verwezenlijken.

CARMEN MEETS Borat werd geproduceerd door Pieter van Huystee Film in co-productie met BBC, YLE, SBS, SUB-CULT-URA en de IKON.

Message to Man International Film Festival, 15-22 juni 2009
www.message-to-man.spb.ru

Bron: Holland Film