September 2021

Nieuwe successen voor Borders

Borders, een film van Jacqueline van Vugt, staat in de Filmkrant in het Jaaroverzicht van de Filmsterren als vierde in de Nederlandse Top Tien Filmsterren.

Bekijk hier de Nederlandse Top Tien Filmsterren.

Ook is Borders een van de finalisten van de SIMA 2015 (Social Impact Media Awards) in de categorie Documentary Features.

In Borders reist Jacqueline van Vugt naar Afrika en observeert de grenzen die tussen Nigeria en de Europese Unie liggen: van Nigeria naar Niger, naar Burkina Faso, naar Senegal en zo verder noordwaarts. Bij iedere grens treft ze talloze mensen die dromen van een beter leven en hun zinnen hebben gezet op het beloofde land Europa. Maar voor die keuze brengen ze schrijnende offers. Het grensgebied is een harde wereld waar geweld, uitbuiting en uitputting op de loer liggen. Hoe dichter de migranten bij Europa geraken, hoe meer de droom aan glans verliest. En wie Afrika uit weet te komen, krijgt geenszins de ontvangst waar hij op hoopte.

Borders werd eerder bekroond met de FIPRESCI Award, de Europese prijs van prijs van de en genomineerd voor de Prix Europa in de categorie beste tv-documentaire.

Borders is een coproductie met IKON en tot stand gekomen met financiële bijdrage van het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO-fonds en het Mediafonds.

BEKIJK HIER DE TRAILER