September 2021

Duncan Stutterheim en Carin Goeijers in X jaar na dato

 In X jaar na dato blikt Chris Kijne samen met de hoofdpersoon én de maker terug op een documentaire die in de afgelopen 10 jaar is gemaakt. De redactie koos uit ieder jaar van het bestaan van NPO Doc een documentaire. Centraal staat de vraag hoe regisseur en hoofdpersoon zich tot elkaar verhielden en wat voor impact de documentaire onder andere op het leven van de hoofdpersoon heeft gehad. 

In aflevering 3, 8 jaar na dato, praat Chris Kijne met hoofdpersoon Duncan Stutterheim en regisseur Carin Goeijers over God is my DJ (IKON, 2006)

Deze documentaire volgt Duncan Stutterheim in de aanloop naar Sensation White 2005, een dance feest waarbij alle bezoekers geacht worden in het wit te komen. De film laat gevoelige kanten zien van Duncan, maar zet hem ook neer als licht ontvlambaar, tomeloos ambitieus en niet altijd vriendelijk. De reacties op de film waren gemengd. Het bedrijf ID&T won in de jaren na het uitkomen van de film verscheidene prijzen voor het event Sensation White, dat inmiddels jaarlijks in 21 landen wordt gehouden. Het bedrijf is inmiddels grotendeels in Amerikaanse handen.

BEKIJK HIER HET INTERVIEW