September 2021

docTALK dinsdag 8 september eerste aflevering

Welke keuzes maakt een regisseur? Neemt een verhaal een wending of stuurt de maker het? Wat gebeurde er achter de schermen? Vragen die worden beantwoord in het gloednieuwe programma docTALK op Het Gesprek. Frederique de Jong, bekend van BNR Nieuwsradio presenteert docTALK, een programma dat een platform biedt aan documentaire makers en hun films, waarin de films onderbroken worden door een interview met de regisseur of betrokkenen.

Pieter van Huystee selecteert verrassende, boeiende en intrigerende documentaires, die vaak nationaal en internationaal zijn bekroond.

De eerste aflevering van docTALK wordt op dinsdag 8 september om 21.30 uur uitgezonden en gaat over de documentaire 'Crazy'. Een film over de herinneringen van een aantal Nederlandse blauwhelmen aan de verschillende oorlogsgebieden waar zij heen werden gestuurd.

In de studio is te gast Heddy Honigmann, één van de bekendste Nederlandse documentaire makers. Zij zal samen met Frederique de Jong de documentaire hier en daar onderbreken voor een gesprek over de film.

docTALK is een samenwerking van Pieter van Huystee Film en Het Gesprek en wordt uitgezonden op dinsdag om 21.30 uur en herhaalt op zondag om 16.30 uur.

www.hetgesprek.nl