September 2021

Borders genomineerd voor Prix Europa 2014

De Nederlandse documentaire Borders van Jacqueline van Vugt is genomineerd voor een Prix Europa in de categorie beste tv-documentaire.  De Prix Europa wordt jaarlijks in verschillende categorieën uitgereikt voor de beste Europese televisieproducties van het jaar. De uitreiking vindt 24 oktober plaats in Berlijn.

In Borders reist Jacqueline van Vugt naar Afrika en observeert de grenzen die tussen Nigeria en de Europese Unie liggen: van Nigeria naar Niger, naar Burkina Faso, naar Senegal en zo verder noordwaarts. Bij iedere grens treft ze talloze mensen die dromen van een beter leven en hun zinnen hebben gezet op het beloofde land Europa. Maar voor die keuze brengen ze schrijnende offers. Het grensgebied is een harde wereld waar geweld, uitbuiting en uitputting op de loer liggen. Hoe dichter de migranten bij Europa geraken, hoe meer de droom aan glans verliest. En wie Afrika uit weet te komen, krijgt geenszins de ontvangst waar hij op hoopte.

Borders is een productie van Pieter van Huystee Film, in coproductie met IKON en tot stand gekomen met financiële bijdrage van het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO-fonds en het Mediafonds.