September 2021

DOE MAAR documentaire in de maak

Pieter van Huijstee Film produceert, in samenwerking met BNN, een film over Doe Maar. Na 28 jaar wachten geven ze eindelijk toestemming om een documentaire te maken over hun muziek, de beginjaren, de onderlinge verhoudingen, de hysterie, en het afscheid. Aangevuurd door interviewer Patrick Lodiers vertellen Ernst, Henny en Jan alles wat je over Doe Maar zou willen weten. Alles. Want ‘Dit Is Alles’.
 
De film gaat over een band én een tijdperk. Over de eerste popband die in het Nederlands durft te zingen, met een muziekstijl - reggae - waarmee ze het publiek in het hart weet te raken. Over een hele generatie, waar Doe Maar eind jaren '70 - begin '80 zijn stempel op heeft gedrukt. Verteld vanuit het perspectief van de band die zijn allerlaatste tour door Nederland  maakt.
 
De regie is in handen van Martijn Nijboer. Als regisseur beoefende Martijn de afgelopen 14 jaar vele genres van het regievak. Van ‘Je Zal Het Maar Hebben’ (genomineerd voor het Gouden Beeld 2003), ‘Over Mijn Lijk’ tot de documentaire reeks ‘Patrick in de Bijlmer’ met Patrick Lodiers. Daarbij heeft hij zich steeds meer ontwikkeld tot documentaire regisseur.