REGISSEURS

Diverse Regisseurs
Hans Dortmans
Colette Teurlings

Margit Balogh
Willem Baptist
Leo de Boer
Marjoleine Boonstra
Anne Marie Borsboom
Frans Bromet

Rishi Chamman

Roy Dames
Danniel Danniel
Rob Das

Alex de Ronde

Peter Delpeut
Nova van Dijk
Ozgur Dogan
Gülsah Dogan
Mart Dominicus
Peter Dop

Frans van Erkel
Robin van Erven Dorens
Orhan Eskikoy
Jaap van Eyck

Hans Fels

Mags Gavan
Boris Gerrets
Ramon Gieling
Carin Goeijers
Ester Gould

Bregtje van der Haak
Rein Hazewinkel
Sonia Herman Dolz
Dimitri Hettinga
Sophie Hilbrand
Brigit Hillenius
Jet Homoet
Heddy Honigmann
Andre van der Hout
Hans Hylkema

Bernie IJdis

Vuk Janic
Jack Janssen
Fatima Jebli-Ouazzani
Simonka de Jong
David de Jongh

Mani Kaul
Hans Kema
Johan van der Keuken
Niels van Koevorden
Maaik Krijgsman
Kristinn Kristinsson
Sabine König

Ben van Lieshout
Patrick Lodiers
Sabine Lubbe Bakker
Linda Lyklema

Geert Mak
Christel van der Meer
Menna Laura Meijer
Constant Meijers
Ditteke Mensink
Juliano Mer Khamis
Max Moszkowicz

Monique Nolte

Robert Oey
Marcel Ouddeken

Ruud Pelgrum
Hans Pool
Leendert Pot
Marcel Prins

Klaartje Quirijns

Maria Ramos
Leonard Retel Helmrich
Dirk Jan Roeleven
Rene Roelofs
Alex de Ronde
Dorna van Rouveroy
Paul Ruven

Frank Scheffer
Michiel Schöpping
Ineke Smits
Mercedes Stalenhoef
Huib Stam
Elbert van Strien

Fiona Tan
Maria Tarantino
Karim Traidia

Joost van der Valk

Roel van Dalen
Martijn van de Griendt

Peter Veer
Martijn Veldhoen
Frank Vellenga
David Verbeek
Bea de Visser
Kees Vlaanderen
Paulo van Vliet
Chris Vos
Saskia Vredeveld
Jacqueline van Vugt

Lysander Wiering
Daan Willekens
Marieke van der Winden
Peter Wingender

Martijn de Zeeuw
Lidija Zelovic

Mags Gavan

2009 Return to Africa’s Witch Children
Nigeria een jaar later. Hoe is het de kinderen vergaan nadat Saving Africa’s Witch Children zoveel stof deed opwaaien. Is de situatie veranderd ? Joost en Mags vinden verschillende nieuwe en verschrikkelijke gevallen van kinderen die van hekserij beschuldigd zijn, maar zien ook dat er veel positieve veranderingen zijn gekomen. Een Redrebel produktie voor Channel 4.

2009 The Uglies
Een driedelige serie (3 x 60 min) voor het Britse Channel 5 over ‘character model agency’ Ugly. Talloze interessante hoofdpersonen, waaronder dwergen, reuzen, ‘Lizard Man’, de meest gepiercte man en vrouw in de wereld, de ‘Human blockhead’, ‘Snake woman’, Donny Vomit en Saampa en de Cyborgs, worden gevolgd in hun dagelijks leven..

2009 Crips: Strapped ‘n Strong
CRIPS Strapped ‘n Strong is een documentaire over het gewelddadige leven van een Haagse gang, de Crips. Een groep Antillianen en Surinamers die zich bezighoudt met gewapende overvallen, drugshandel en gangsta rap. De film brengt op vrijwel ongecensureerde wijze een cultuur van geweld in beeld en weet bovendien door te dringen tot de gedachten en gevoelens die achter de gezichten van de gangster schuilgaan. Genomineerd voor IDFA Doc U! Award.
Officiele selectie: IDFA, Locarno, Mumbai, Warschau, Gotenborg, NFF.

2008 Dispatches: Saving Africa’s Witch Children
Een ‘investigative documentary’ (60 min) over zogenaamde ‘heksenkinderen’ in Nigeria. In dit land worden duizenden kinderen ervan beschuldigd behekst te zijn. Lokale pastoors spreken de beschuldigingen uit en de kinderen worden vervolgens door hun eigen ouders op straat gezet, waar ze geslagen en beschimpt worden en soms zelfs vermoord. Als onderdeel van de documentaire worden ook (undercover) verschillende kerken in andere delen van Europa bezocht. Co-produktie van Red Rebel Films en Oxford Scientific Films voor Channel 4.
Awards: International Emmy Award for Best Current Affairs, BAFTA for Best Current Affairs, One World Best Documentary Child Rights, Amnesty International Best Documentary 2009, Sandford St Martin Trust Best Religious Programme, Rory Peck Trust Sony Professional Impact Award for Best camerawork.

2007 Newsnight: Bad Blood
Een 25-minuten durende reportage voor BBC’s meest vooraanstaande nieuwsprogramma over de handel in besmet bloed en de gevolgen voor honderden haemofilie-patiënten in Engeland.

2006 Piraterij
Een reportage voor NOVA over moderne piraterij. Met een collega reisde Joost van der Valk een aantal weken door Indonesië, Maleisië en Singapore en waren de eerste journalisten die erin slaagden piraten voor de camera te interviewen.

2006 Haagse Sjonnie
Portret (50 min) van hooligan en kruimelcrimineel Sjonnie voor de Donderdagdocumentaire van de IKON. Twee jaar lang verkeerde de regisseur onder de ADO-hooligans en filmde hij met Sjon en zijn familie. Naast hoge kijkcijfers op televisie was de film vooral een groot succes op het internet. Zo’n 2 miljoen kijkers keken de film op Youtube en het was de best bekeken documentaire van 2006 op ‘www.uitzendinggemist.nl’ (bijna 182.000 keer bekeken). De Volkskrant, Het Parool en het NRC Handelsblad lieten zich allen positief over de film uit.

2005 Paparazzi II
Samen met een aantal andere regisseurs werkten Joost en Mags opnieuw een jaar aan de nieuwe vierdelige serie het paparazzi foto-agentschap Big Pictures (BBC) . Er werd o.a. in Los Angeles, Barbados, St Vincent, Morocco, France, Fiji and Antigua gefilmd. “Breaking into the film-set of 'Pirates of the Carribean' in St Vincent to catch a glimpse of Johnny Depp. Chasing down Sunset Boulevard after 'Luke Skywalker'. Dodging Posh's security personnel on skis in the French Alps. On speedboats through the waters around Fiji or as an undercover guest in Barbados' most exclusive hotel trying to get closer to Catherine Zeta-Jones and Michael Douglas, who had just undergone plastic surgery.”

2004 Paparazzi
Joost van der Valk en Mags Gavan zijn voor deze driedelige BBC-serie over de wereld der paparazzi een jaar lang werkzaam. Met de paparazzi reizen ze de wereld over om een licht te werpen op hun manier van werken.

2004 Kashmir
Een reportage voor NOVA over de vrijheidsstrijd in Kashmir (India). Typisch guerilla filmwerk. Samen met zijn partner smokkelde hij hun camera’s het gebied binnen en waren getuigen van de meest verschrikkelijke situaties, waaronder een moord op een riskshaw-rijder door het Indiase leger, demonstraties waarbij met scherp geschoten werd en een interview met een familie van 14 weduwes, wiens mannen stuk voor stuk vermoord waren door militanten.

2002 Hacer la Luna
Eindexamenfilm over een ambitieuze jonge stierenvechter. Vertoond in twee Londense bioscopen, the Dochouse en the National Film Theatre. Aangekocht door Channel 4 en uitgezonden in November 2004. Genomineerd voor Royal Television Academy Awards 2004 als Best Student Factual.

 

www.redrebelfilms.com